Basket League Σημαντικές Ειδήσεις Τίτλοι Ειδήσεων

Κολοσσός Ρόδου vs Λαύριο

O Κολοσσός σε ένα μαγικό βράδυ κέρδισε την ομάδα του Λαυρίου και υποχρέωσε την αρμάδα του Χρήστου Σερέλη σε δεύτερη συνεχομένη ήττα κάτι που είχε να γίνει από πέρσι στις πρώτες αγωνιστικές όταν και η ομάδα του Λαυρίου λόγω κορωνοϊού αγωνίστηκε στις πρώτες τρείς αγωνιστικές με το μισό ρόστερ της.

Ο Κολοσσός του Coach Καντζούρη εξέπληξε τους φιλοξενούμενους με ένα μαγικό πρώτο δεκάλεπτο όπου οι παίκτες του με τρομερή ακρίβεια δεν έχασαν σχεδόν ούτε ένα σουτ σκοράροντας συνολικά 30 πόντους με πολύ μεγάλο επιθετικό πλουραλισμό (7 πόντοι από τον Pot, 5 από τον  Williams, 5 από τον Tillie) και με 7/8 τρίποντα αλλά και 9/12 δίποντα καθήλωσαν το Λαύριο πηγαίνοντας στο 10λεπτο με ένα μεγαλοπρεπέστατο double score 30-15

Το Λαύριο από την άλλη, φανερά μουδιασμένο από το πρώτο λεπτό και με τον Carter (2 πόντοι) σε άλλο ένα απόγευμα χωρίς κέφια, είχε μόνο τον Μουράτο (6 πόντοι) να προσπαθεί αλλά η ευστοχία των παικτών της Ροδίτικης ομάδας ήταν καταπληκτική..

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν σκληρό και με πολλά άστοχα σουτ ένθεν και ένθεν. Το Λαύριο κατάφερε προς στιγμής να «κόψει λίγο τη διαφορά στους 8 πόντους, αλλά ο  Stefan Pot στο καλύτερο του ημίχρονο στην Ελλάδα είχε άλλη άποψη και με νέο τρίποντο κράτησε τη διαφορά στους 14 και το ημίχρονο έκλεισε με 43-29 με τον Σλοβένο άσο να έχει 2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο κα ¾ βολές με 2 ριμπάουντ και 2 ασιστ αλλά και ένα κλέψιμο σε ένα ονειρικό 20λεπτο γι΄ αυτόν και την ομάδα του

Ο Χρήστος Σερέλης πρέπει να τους τα «είπε» καλά στο ημίχρονο, αλλά οι παίκτες του Κατζούρη είχαν πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και το νέο τρίποντο των  Kim Tillie (8 πόντοι και 2 ριμπάουντ που έκανε επίσης ένα καταπληκτικό ματς), και Kenny Williams (10 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 1 ασιστ) κρατούσαν σταθερά την διαφορά στους 14-15 πόντους.. Με το ξύπνημα Carter, το Λαύριο στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου μείωσε σε 62-54 με τον Αμερικάνο σταρ να σημειώνει στο 3ο δεκάλεπτο 7 πόντους και συνολικά 11 και να ψιλο-ξυπνά όλο το Λαύριο για κάτι καλύτερο στο τέλος…

Κολοσσός στην Ρόδο η ομώνυμη ομάδα εναντίον του Λαυρίου

Οι Kenny Williams και Βασίλης Ξανθόπουλος στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου με τρίποντες οβίδες  έδωσα στην Ροδίτικη ομάδα μια διαφορά 16 πόντων στα 7.53’’ πριν το τέλος, κάτι που ουσιαστικά έκοψε τα φτερά των Λαυριωτών οι οποίοι σούταραν μέχρι τότε με 56% από το δίποντο, 29% από το τρίποντο και 75% από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, με τα 5/17 τρίποντα να είναι ένας πολύ αρνητικός παράγοντας για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη που έβλεπε τον Jerry Smith σε άλλο ένα κακό παιχνίδι ενώ εκτός 12άδας έμεινε ο «ξεγραμμένος» εδώ και πολύ καιρό Καναδός Jahvon Blair o οποίος έπαιξε φέτος στο Λαύριο μόλις σε ένα ματς για 10 λεπτά αυτό εναντίον του ΟΣΦΠ. Σε κάθε περίπτωση, το ματς κύλησε έτσι με τον Κολοσσό να κρατά τη διαφορά λόγω ευστοχίας, βάθος πάγκου και επιθετικού πλουραλισμού, πηγαίνοντας στο σκορ στα 4.38’’ πριν το τέλος στους συν 22 με τρίποντο από τον Μαργαρίτη! Με τον Κολοσσό να έχει ήδη μέχρι εκείνη τη στιγμή 4 διψήφιους παίκτες και άλλους δύο πολύ κοντά ενώ οι 9 από τους 10 παίκτες που ο Coach Καντζούρης  χρησιμοποίησε να έχουν ήδη γραφτεί στον πίνακα των σκόρερ (με εξαίρεση το 3λεπτο του Μπίλη που έμεινε χωρίς σκορ)

Το κακό βράδυ του Λαυρίου τελείωσε με την ήττα του στο ταξίδι στο νησί των Ιπποτών με 82-59, στο χειρότερο τους φετινό βράδυ εκτός έδρας. Ειδικότερα το 4ο δεκάλεπτο να τελειώνει με 20-5 με κάρφωμα από τον Σλφτσάκη που και αυτός έκανε το ματς της χρονιάς με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ αλλά και 3 κλεψίματα!!!!

1oς σκόρερ για τους νικητές ο Kenny Williams με 16 πόντους και 3 ριμπάουντ,  ενώ οι Pot, Momirov, Tillie, και Σλαφτσάκης ήταν επίσης διψήφιοι.

Από το Λαύριο το οποίο περνά περίοδο κρίσης και με παίκτες πια που βρίσκονται υπό ολική ή μερική αμφισβήτηση (Smith, Lewis & Aminu) 1ος σκόρερ ήταν ο Μουράτος με 12 πόντους, 2 ριμπάουντ και μόλις 1 ασιστ με τον Carter να τελειώνει το ματς στους 11 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασιστ. Κανένας άλλος παίκτης από το Λαύριο δεν σκόραρε πάνω από 8 πόντους με τον Smith να μένει στο απόλυτο μηδέν με 3 λάθη και 2 ασιστ, σε σχεδόν 14 αγωνιστικά λεπτά τον Aminu να σκοράρει 2 πόντους  και 5 ριμπάουντ για 1 λάθος σε 12 λεπτά και τον Lewis να σκοράρει 3 πόντους σε 16 λεπτά με 1 ριμπάουντ και 1 λάθος. Με τους 3 εκ των 5 Αμερικάνων του Λαυρίου να τελειώνουν το ματς με 5 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασιστ και 5 λάθη!!!

Το Λαύριο ταξιδεύει στο παγωμένο Novgorod εναντίον της μέχρι τώρα χωρίς νίκη, ομάδας του Ομοσπονδιακού Coach της Εθνικής Ρωσίας, Zoran Lukic, Nizhny Novgorod στις 16 Νοεμβρίου, και ο coach Χρήστος Σερέλης έχει να λύσει πολλά θέματα εάν θέλει η ομάδα του να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες έχει να προκριθεί στον επόμενο γύρο. Υπενθυμίζεται ότι το Λαύριο (2-1) έχει άλλα 2 ματς εκτός έδρας και ένα ακόμα στην έδρα του ενώ η Nizhny Novgorod (0-3) έπαιξε μόλις 1 ματς στην έδρα της και στην ήττα από την Unicaja Malaga με 62-79 ενώ έχασε και τα 2 εκτός έδρας ματς εναντίον του Λαυρίου στην παράταση με 95-86 και από την Dijon με 89-75. Πιθανό διπλό του Λαυρίου σημαίνει κατά μεγάλη βαθμό και πρόκριση για την ομάδα της Ανατολικής Αττικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *